Guide til flexleasing

Det er altid rart at gøre en god handel. Ikke mindst når det handler om biler, som er en af de dyreste varer i Danmark, fordi vi har en høj registreringsafgift. Derfor er det altid værd at undersøge, om flexleasing er en mulighed, fordi du kan spare penge på registreringsafgiften, som du kun betaler i mindre, rater alt efter, hvor lang tid, du leaser bilen. For mange kan leasing være en rigtig fin løsning, som kan give en stor besparelse og muligheden for at skifte lidt i køretøjet, så du ikke kører i den samme bil hele tiden. Da registreringsafgiften er dyrest ved dyrere biler, er det også der, der er mulighed for en god besparelse. Hvis du overvejer at flexlease, så vær lige sikker på, at du får det hele med. Du skal nemlig være opmærksom på, hvordan det fungerer, når du skal sælge bilen efter leasingperioden, og så er det altid en god idé at læse leasingkontrakten igennem.

Du skal sælge bilen efter leasingperioden

Når din leasingkontrakt udløber, skal du sælge bilen. Det betyder, at du skal finde en ny køber – og det foregår tit i udlandet, fordi der ikke er mange købere på biler uden registreringsafgift herhjemme. Du bør derfor altid se markedet efter i udlandet, fordi det er der, bilen skal sælges. Du kan også aftale et tilbagesalg af bilen, allerede når du leaser den, men det er bedst at gøre på forhånd, så du ved, hvad du får ud af handlen. 

Læs kontrakten igennem

I leasingkontrakten står der en værdi, som hedder enten ’scrapværdi’ eller ’restværdi’. Det er det beløb, du skal sælge bilen for. Her er det vigtigt, at du føler, du kan leve op til den værdi, når du skal sælge bilen igen, fordi du selv kommer til at hæfte for et eventuelt salg, der er under scrapværdien eller restværdien. 

Derudover kan det anbefales, at du sørger for at sikre dig mod skader på bilen. Hvis du ikke tegner dig en servicekontrakt, der fungerer som en slags forsikring, hvis bilen bliver skadet. Ved de fleste leasingfirmaer, hæfter du selv for de skader, som bilen pådrager sig, mens du leaser den. Det er ærgerligt, hvis nu du kommer ud fra en restaurant eller din arbejdsplads, og der er en bule fra en dristig bilist, der har forsøgt at smyge sig ud fra en parkering. Da du ofte leaser lidt dyrere biler, bliver det ikke mindre vigtigt. 

You may also like